Acasa » Catalog » CARTI » Colectia SF »

44,00Lei 39,60Lei

Iluzia - Diana Alzner

Iluzia - Diana Alzner
COMANDA ACUM LA: 0727.77.80.06

Pret librarie: 44 lei
TVA inclusa: 5%
Autor: Diana Alzner
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 222
ISBN: 978-606-9625-61-3

Colecţia: Colecţia Science-Fiction - nr. 203

Viitorul imaginat de Diana Alzner, scriitoare laureată cu Premiul pentru Cel mai Bun Roman la RomCon, este unul în care Inteligența Artificială a pus stăpânire pe planetă și, implicit, pe umanitate, oferind ființelor umane doar un surogat de viață.
Sofia își continuă căutarea de sine începută în romanul precedent, Orfeu, într-o aventură halucinantă, care o conduce, în final, la locul în care s-a născut prima dată: în orașul Alba Iulia, unde Ceaușescu, la finalul anilor '80, a dat ordin să fie mutat un bloc întreg cu tot cu oameni în el, din motivul pe care îl vei afla citind... Iluzia!

"Sofia tresări. Iar nu fusese atentă. Își auzi numele și privirile se întoarseră spre ea. Sângele îi năvăli în obraji și aproape că-i dădură lacrimile. Nu credea că se bucură de atâta simpatie.
— Sofia Miron a spus, în prima zi când a revenit printre noi, că am putea cunoaște mai ușor realitatea citind un text decât contemplând lumea. Asta m-a pus pe gânduri serios. Mi-am recitit notițele dintr-un vechi caiet de lectură, pentru că îmi aminteam că notasem acolo ceva oarecum asemănător. Nu mai caut acum citatul exact, notițele mele s-au amestecat de la atâtea întreruperi, dar e vorba despre faptul că lumea nu există în absența unei conștiințe care să o observe.
— Conștiința creează lumea. Lumea e doar o proiecție, zise cineva din sală.
— Ceea ce spuneți ar putea avea legătură cu experimentul unui medic savant, Luc Montagnier. El și echipa sa au plasat un fragment de ADN într-o eprubetă, iar o altă eprubetă a fost umplută cu apă pură. Cele două recipiente au fost apoi plasate în interiorul unei bobine de cupru și întreaga instalație a fost izolată față de câmpul electromagnetic terestru. După un timp, conținutul eprubetelor a fost testat și s-a găsit ADN în ambele. Concluzia savantului a fost că ADN-ul emite propriile unde electromagnetice care imprimă structura ADN pe alte molecule. Experimentul este semnificativ dacă ne amintim de Vladimir Poponin, specialist în domeniul biologiei cuantice, care a observat efectul ADN-ului asupra fotonilor. În vid, fotonii ocupă locuri în mod haotic, dar, dacă se introduce în acel spațiu o mostră de ADN uman, fotonii se adună în structuri ordonate. Ce înseamnă asta? Că ADN-ul uman este capabil să influențeze la nivel cuantic lumea din jur. Sau, cum spunea cineva adineaori, să creeze lumea exterioară."

Un nou roman uluitor de la câștigătoarea Premiului RomCon, Diana Alzner!

COMANDA ACUM LA: 0727.77.80.06
Recenzii

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat
Orfeu, de Diana Alzner
Orfeu, de Diana Alzner
Cetiți-le noaptea! - Ion Minulescu
Cetiți-le noaptea! - Ion Minulescu
Elisa - de Robert Gion
Elisa - de Robert Gion
Cautare Rapida
 
Titlu sau Autor
Cautare Avansata
CSF nr. 29
CSF nr. 29
26,00Lei
23,40Lei
Producatori
Informatii Producator
Pavcon
Pavcon Pagina Producatorului
Alte produse
Share Product
Share via E-Mail
Share on Facebook Share on Twitter
PAVCONPREMII