Acasa » Catalog » CARTI » Colectia SF »

46,00Lei 41,40Lei

Sinucidere gravitațională - Aurel Cărășel

Sinucidere gravitațională - Aurel Cărășel
COMANDA ACUM LA: 0727.77.80.06

Subtitlu: Incursiune în Lumile Agricole Spațiale
Pret librarie: 46 lei
TVA inclusa: 5%
Autor: Aurel Cărășel
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 282
ISBN - 978-606-9625-32-3

Colecţia: Colecția Science-Fiction, #129

Încă un volum teribil de frumos și incitant, cu care scriitorul Aurel Cărășel ne poartă în vasta sa lume a ”Istoriei Viitorului”, în perioada inițierii și dezvoltării Lumilor Agricole Spațiale, atât de necesare omenirii pornite în aventura colonizării Sistemului Solar.

Conține nuvelele:
Punta Arenas
Sinucidere gravitațională
Dralin
Veșnic tânăr
Portul xenoc

Lumile Agricole Spațiale (LAS) reprezintă un concept întâlnit încă de la începutul secolului al II-lea EC (Era Cosmică), în jurnalul lui Eriks vaan Vongt y Trivalles, căpitan de cursă lungă pe transportorul ”Cleyjans Puerto Rico”, aparținând Companiei Harald & Stickers, singura care cumpărase, în anul 99 EC, un coridor de transport spre lumile lui Jupiter.
Era vorba numai despre o simplă opinie, care viza mai mult ideea de a asigura hrană naturală pentru echipaje, în puncte de acces fixe, asemenea unor oaze în deșert.
Deoarece zborurile lungi implicau nave de mari dimensiuni (”Cleyjans” avea lungimea de 2,33 km și lățimea în punctele cele mai îndepărtate de ax de 489 m), echipajele pentru manevre și întreținere erau mari, depășind frecvent 150-200 de oameni. Hrana și apa potabilă și cea menajeră ocupau mai mult de un sfert din dimensiunea navelor, iar acest lucru se repercuta în micșorarea suprafețelor disponibile pentru transport.
Mai multe platforme agricole, rotindu-se pe orbita unor corpuri cerești precum Marte, Europa, Iapetus sau Ostia/Clouds ar fi putut expedia, la cerere, cu ajutorul unor navete rapide, alimentele și apa necesare navelor aflate în tranzit prin apropierea lor.


COMANDA ACUM LA: 0727.77.80.06
Recenzii

Cautare Rapida
 
Titlu sau Autor
Cautare Avansata
Producatori
Informatii Producator
Pavcon
Pavcon Pagina Producatorului
Alte produse
Share Product
Share via E-Mail
Share on Facebook Share on Twitter
Citesti si Cresti